donderdag 12 december 2019

Met pijn in ons hart...





















Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn stopt. 

Zeven jaar hebben we ons met alle energie en liefde ingezet voor de Voedselbank in Leidsche Rijn. Helaas merken we dat zowel bij ons als bij de bewoners in de wijk een verandering is opgetreden. Waar we voorheen gemakkelijk contacten konden leggen en er enthousiaste samenwerkingen ontstonden, hebben we de laatste twee jaar teveel moeite gehad om geld in te zamelen. 

We hebben genoten van de acties die we samen met basisscholen, ondernemers, kerken en buurtbewoners hebben kunnen realiseren. Iedereen herinnert zich de Naaldhakkenrace, Sponsorlopen op basisscholen, inzamelacties bij Albert Heijn en de kerstmarkt in het Maximapark. Ook werden we warm verrast door anonieme donaties. 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat wij zeven jaar lang wekelijks konden steunen met versproducten. Supermarkt MCD uit Lombok heeft ons hier iedere week fantastisch mee geholpen. Daarnaast zorgden we er jaarlijks voor dat alle kinderen van de Voedselbank met Sinterklaas een cadeau kregen. Met kerst stelden wij voor elk gezin een uitgebreid pakket samen met lekkers voor de feestdagen. Ook hebben we wel eens gezorgd voor extra's voor in de zomervakantie periode. Een uitje naar de Efteling in samenwerking met de Rabobank Utrecht bijvoorbeeld.

Onze zoektocht naar nieuwe leden voor de Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn heeft helaas niets opgeleverd en zelf hebben we geen ruimte om er meer tijd in te steken. Met pijn in ons hart zien we ons gedwongen te stoppen met ons vrijwillerswerk. Het geld is op en waar het voorheen gemakkelijk was om acties in de wijk op de zetten, lukt het nu niet meer om geld te genereren. 

Bij de voedselbank werkt een team van kanjers. Onder de bezielende leiding van Sabiet Balwant-gir worden bergen verzet. We maken ons echt zorgen hoe het nu verder zal gaan. De impact van het wegvallen van onze bijdrage zal enorm zijn voor de gezinnen (kinderen) van de Voedselbank. Helaas zadelen wij Sabiet op met grote zorgen in tijden waarbij de gemeente Utrecht, in onze ogen, te weinig zorg draagt voor deze kwetsbare groep in onze samenleving. 

Structurele steun blijft nodig. Helaas lukt het ons niet meer om dit te bieden. 
Stel je toch eens voor als ieder gezin in Leidsche Rijn iedere maand één euro zou doneren. Dan kan de Voedselbank zorgeloos voor de kwetsbare gezinnen blijven zorgen. Idee als goed voornemen voor 2020?

Donaties kunt u storten op rekeningnummer NL62 RABO 0175829578 t.n.v. Stichting Voedselbankplus Leidsche Rijn.